Vit tryffel
med lingonsenap
1 dl grädde
25 g smör
300 g vit choklad
½ dl LissEllas Lingonsenap
kokosflingor
Gör så här:
1. Finhacka den vita chokladen.
2. Värm smör och grädde i vattenbad. Var noggrann med att det inte kommer vatten i smeten. Låt chokladen smälta ner i den varma smeten. Rör hela tiden med en träslev.
3. När all choklad är smält, lyft upp kastullen ur vattenbadet och rör ner senapen.
4. Häll upp i en form till ett par cm tjocklek . Sätt ej på locket innan den svalnat så att inte kondensvatten droppar ner på smeten. Ställ kallt i minst 12 timmar.
5. Ställ upp knäckformar. Forma kulor med hjälp av två teskedar. Häll upp kokosflingorna på ett fat och rulla kulorna i kokosflingorna. Lägg i knäckformarna.
Bör förvaras svalt, men serveras helst rumstempererad.
Tillbaka
|